2023 års inspiratörer.

På Näringslivsdagens scen ger några av Sveriges mest eftertraktade talare dig en rejäl idéboost. Alla med sin egen unika historia och sin version av samverkan. 

Sarit
Monastyrski
Årets moderator.

Hon har mångårig erfarenhet av att moderera och leda samtal från scener och digitalt. Hennes röst har hörts i radion i över 30 år. Bland annat har hon programlett några av Sveriges Radios största program – P4 Extra, Karlavagnen och Ring så spelar vi. Idag är hon programledare för Kvällspasset i P4 och leder dessutom eftermiddagsprogrammet i P4 Sjuhärad. 2018 utsågs hon till Boråsambassadör.

Vi är stolta, glada och trygga att det är just Sarit Monastyrski som kommer att lotsa oss genom Näringslivsdagen 2023.

Lisa
Ekström
Samverkan – gör det lätt(are)!

Lisa Ekström ger oss sina bästa tips kring hur vi kan samverka bättre. Hon pratar om olikheter och förväntningar, om vikten av kommunikation och förmågan att kunna byta perspektiv. Lisa delar med sig av sina bästa verktyg för att kunna samverka, inte bara när det är lätt utan också när utmaningarna finns där.

Hennes föreläsning erbjuder en blandning av inspiration och konkreta tips kring hur du kan samverka riktigt proffsigt i alla lägen. Kanske blir du modig nog att testa något nytt – för du kan kamoja allt du vill!

Lisa inspirerar grupper och människor på ett unikt sätt. Hon är ärlig och rak och levererar i ett medryckande tempo med mycket aha-upplevelser, skratt och energi. Du får värdefulla tips att använda för att skapa rätt kultur omkring dig och samtidigt nå hållbara resultat och härliga relationer.

På ett effektivt sätt får Lisa individer och organisationer att utvecklas positivt på kort tid. Hon har mer än tjugo års erfarenhet av ledarskap inom försäljning och kundservice. Lisa har haft ledande befattningar inom flygbolaget SAS och driver sedan 15 år företaget Kamoja AB.

Thimon
de Jong
The Future of Collaboration – in a world of polycrisis.

Det är dags att föreställa sig hur mänskligt beteende kommer att förändras de kommande åren, nu när samhället drabbats av flera kriser i rad; Covid, Ukraina, en lågkonjunktur och en pågående klimatkris. Hur kommer allt detta att påverka vårt beteende Beslutsfattande?

Under denna föreläsning kommer vi att djupdyka i framtiden för samarbete, både internt och externt. Hur påverkas samarbetet av världens nuvarande tillstånd? Hur skapar vi en samarbetskultur med högt förtroende när förtroendenivån i samhället för närvarande är på en låg nivå? Vilka är konsekvenserna av att ansluta sig virtuellt, på distans eller på ett hybridsätt med kollegor och kunder? Och hur skapar vi en framtidssäker multigenerationsarbetsplats där alla generationer – inklusive Generation Z – trivs?

Nora
Bavey
Entreprenörskap som katalysator för jämlikhet.

Går det att använda entreprenörskap för att skapa nya förutsättningar på en global marknad? Vad menar vi med innovation och vad har dagens teknik för betydelse för att skapa ett jämlikt ekosystem där viktiga innovationer frodas? Detta och mycket mer kommer Nora Bavey att belysa och guida oss igenom. Hör hennes personliga resa som varit avgörande för morgondagens entreprenörer och viktiga innovationer.

Nora är varumärkesstrateg, techentreprenör och riskkapitalist och arbetar för att skapa utrymme och möjligheter för alla de entreprenörer som idag utelämnas. För att inte tappa i innovationskraft och potential behövs ett konkret sätt att arbeta för inkludering och mångfald i affärslivet. Och det gäller inte bara i Sverige och våra grannländer, utan också globalt. Under denna föreläsning lyfter hon frågan om vikten av jämställdhet, bortom kön, och dess betydelse för näringslivet. Vinsterna med fler perspektiv är enorma, framför allt inom techbranschen.

Nora Bavey har bland annat uppmärksammats som:
• Sveriges 101 Supertalanger 2019 (Veckans Affärer).
• Sveriges 101 mäktigaste i Hållbarhetssverige 2021 (Aktuell Hållbarhet).
• Utsetts till en av Europas viktigaste röster inom startup-världen 2021 (Sifted).

Nils
van der Poel
Motivation – Min svagaste länk.

Han skrev svensk idrottshistoria när han tog OS-guld på både 5000 meter och 10 000 meter skridsko 2022. Det som skiljer Nils från många andra elitidrottare är hans disciplinerade förhållningssätt till att sätta mål och våga gå sin egen väg. Idag kan han titulera sig världs- och olympisk mästare på 5 000 meter och 10 000 meter skridsko samt världsrekordinnehavare på båda distanserna med tiderna 6.01,56 respektive 12.30,74.

Den 3 mars 2022 meddelade Nils van der Poel att han avslutar karriären efter sina OS-guld. Nu har han gått från att vara bäst i världen på att åka skridskor i cirklar till att slipa sina argument i föreläsningar för näringslivstoppar.

I offentligheten har Nils målats upp som en idrottsman som vet vad han vill och som inte ger vika för något. Han säger själv att det inte har varit en given självbild, att han ganska ofta har känt sig svag och inte alls särskilt motiverad. Föreläsningen “Motivation – Min svagaste länk” är en dissektion av de viktigaste lärdomarna från Nils idrottskarriär.

Föreläsningen är inget brandtal, utan istället en självbiografisk skildring av en grabb från Trollhättan som blev bäst i världen på att åka skridskor i cirklar.

Om arrangören:

Ansvariga för Näringslivsdagen är Näringsliv i Borås Stad. Vi arbetar målmedvetet med att utveckla, stödja och hjälpa stadens näringsliv. Borås ska vara känt som Sveriges bästa region att bedriva företag i. Du som företagare är alltid välkommen att ta kontakt med oss när du behöver hjälp.

Vid frågor kontakta:

Projektledare

Caroline Carlsson
0768-88 71 23
caroline.carlsson@boras.se

HUVUDARRANGÖRER
DIAMANTSPONSORER
logo-effektiv@2x
RO-gruppen-200x150-1
Speed_Group_cmyk_black_ 200x54
Centiro
GULDSPONSORER
Borås_tidning_cirklar
Johfors-Productions-svart
snurr
Aventi_PMS_po
GULDPARTNERS
Castellumwebb@2
Lindstroms-bil2
SPLIVISIONwebb@2
WSALAW
STENARECYCLING_blue_CMYK
Söder CO
Kinlogo_org_black
Lotus
SILVERSPONSORER
logo-etctra@2x
Fridas-blomster
SILVERPARTNERS
KV_logo_cmyk
tvaskyttlar_svart_H80
HELKom-logo-redigerad
Magnus-Malarn
Upzonewebb@2
Astern logo ligg_green
BRONSSPONSORER
1x1-00ff007f
Utskrift
1x1-00ff007f
Ahagawebb3@2x
BRONSPARTNERS
almaswebb3@2x
BEMwebb@2x
BoråsINK_filled_pos_CMYK
BORÅS TME
CC
ehandelsstaden_webb@2
företagarna_logga_H45
MEDARRANGÖRER
Rulla till toppen