Näringslivsdagen blir Näringslivsdagarna!
Näringslivsdagen är tillbaka. Men inget är som vanligt. En dag har blivit tre. Den 3–4 oktober väljer du själv vad du vill vara med på. Temat ”Samverkan” går som en röd tråd genom allt, från föreläsare till seminarier och workshops. Och just dessa två dagar är alla aktiviteter kostnadsfria!
Tanken med dagarna är också att visa existerande samarbeten bland företag inom några utvalda, spännande branscher. Vi kommer även att lyfta fram de utmaningar vi står inför och tillsammans diskutera hur vi ska möta dem. Välkommen till Näringslivsdagarna den 3–4 oktober!
Samarbetet mellan Spira, ett mindre företag med internationella ambitioner, och Borås Stad har varit en framgångsrik resa inom internationalisering och export. De övervann initiala utmaningar med stadens stöd, skapade en handlingsplan som inkluderade marknadsanalys och marknadsföringsstrategier, och har nu etablerat sig på internationella marknader med ökad export. Det har också gynnat Borås ekonomi och skapat jobbtillfällen. Det fortsatta samarbetet rustar dem för framtida utmaningar och möjligheter inom internationalisering och export, ett lysande exempel på små företag och städer som dra nytta av varandras styrkor på den globala scenen.
Kom och lyssna på denna gemensamma resa och se hur ditt företag skulle kunna ta steget ut.
Välkommen till ett seminarium i två delar med lunch i mitten, ett samarrangemang av Nordiska Textilakademin och Borås Stad. Förmiddagspasset inleds seminarium inom ramen för projektet Transitions och avslutas med lunch.
Vilken typ av kunskap bör framtida medarbetare ha för att uppfylla de förväntade målen för cirkulär industri?
Vi välkomnas av värdföretaget Centiros vd Niklas Hedin, följt av en introduktion till Göteborgs nya godsplan, där vi får en inblick i både innehåll, den arbetsprocess som Borås Stad fått medverka i och vilka effekter man förväntar sig, även i regionen utanför Göteborg. Presentationen hålls av Ann-Sofie Karlsson, specialist Strategi och taktik samt Planeringsledare Gods och Citylogistik i Göteborgs stad, som ansvarat för godsplanens framtagande. (läs mer bakom bokningsknappen)
Välkommen till ett seminarium i två delar med lunch i mitten, ett samarrangemang av Nordiska Textilakademin och Borås Stad. Eftermiddagspasset inleds med lunch och fortsätter sedan med seminarium inom ramen för projektet Textile movement.
Hur kan vi tillsammans skapa möjligheter som bidrar till en lönsam cirkulär textil produktion och återvinning? Vi pratar möjligheter och utmaningar inför det cirkulära skiftet.
Cirkulär ekonomi är visionen om ett samhälle där produkter och material tillvaratas och cirkuleras vidare istället för att bli avfall. Ett sätt att arbeta med cirkulär ekonomi är genom symbiossamverkan, där en verksamhets överskott och spill blir en annan verksamhets resurser, ofta med både affärsnytta och minskad belastning på miljön som resultat. Under den här förmiddagen gästas vi av Tobias Jansson, författare till boken Symbios – om hur avfall blir resurser i den cirkulära ekonomin. Med hjälp av en rad inspirerande exempel berättar Tobias om hur symbiosamverkan går till och leder sedan en workshop där du som deltar får ta på dig "symbiosglasögonen" för att hitta affärsmöjljigheter med överskott och spill.
Tobias Jansson är föreläsare, skribent och konsult med fokus på cirkulär ekonomi och symbios. Han var en av de första att tala om cirkulär ekonomi i Sverige och har i över 10 år inspirerat med sina föreläsningar om möjligheter i det cirkulära samhället.
Evenemanget samarrangeras av Creative Cluster och E-handelsstaden Borås
Ta del av producentveteranernas kunskaper om den urbana musikbranschen! Gillis Bengtsson (Swingkids) och Lars "Lars på Bas/Lance-A-Lot" Thörnblom berättar mer branschens förutsättningar och hur du roddar allt från att starta bolag till YouTube och STIM.
Koncerninköp bjuder in till fika, föreläsning och ett panelsamtal där vi diskuterar upphandling, avtalsuppföljning och praktiska tips för dig som anbudsgivare. Det bjuds på fika och det kommer finnas möjlighet att ställa frågor till personer som både lämnat anbud och som arbetar med upphandling idag.