2022 års inspiratörer.

På Näringslivsdagens scen ger några av Sveriges mest eftertraktade talare dig en rejäl idéboost. Alla med sin egen unika historia och drivkraft. Dessa inspirerades vi av på 2022 års Näringslivsdag.

Vahid  Zohali

Vahid Zohali

En ledare som skapar ledare.

Vahid Zohali flydde kriget mellan Iran och Irak. Till Sverige kom han som ensamkommande flyktingbarn. Idag är han en av näringslivets mest hyllade ledare och General Manager för IBM Sverige. Med sin positiva livssyn och imponerande drivkraft bjuder han på tillväxt, strategi och genomförande – det perfekta receptet på utveckling.

Världen vi känner håller på att förändras. Kundens behov varierar från dag till dag när teknologin utvecklas och nya affärsmodeller tar plats. Dock kommer stora utmaningar sällan utan möjligheter. Vahid förklarar kraften i att ta vara på de kompetenser som kommer till landet och hur vi kan se mångfaldsarbetet som en affärsfråga. Förvänta dig en föreläsning med personliga erfarenheter, tillsammans med en genomgående analys om vad som väntas i framtiden. Vahid Zohali blev Nominerad till årets chef 2017.

Petter Askergren

Petter Askergren

Artisten, varumärket och entreprenören.

Med sina 13 album, otalet hits, stark entreprenörskänsla och finurlig marknadsföring har Petter varit oavbrutet aktuell sedan genombrottslåten “Vinden har vänt” år ’98.

Föreläsningen “Artisten, varumärket och entreprenören” handlar om Petters kreativa entreprenörskap och imponerande artistkarriär och bjuder publiken på en intressant inblick i hans framgångsrika arbetsliv.

Dessutom stimulerar föreläsningen till nytänkande och ger tips om hur man håller koll på sitt varumärke och hur sponsring kan användas effektivt.

Lena Sellgren

Lena Sellgren

Sveriges ekonomi under globala konflikter.

Vi befinner oss i en tid av ökade geopolitiska spänningar, som snabbt förändrar de globala ekonomiska utsikterna. Hur påverkas Sverige och svenska företag av detta – och hur ska vi tänka om framtiden? För att finna ordning i kaoset krävs perspektiv. Och få kan ge en lika välgrundad, och underhållande, analys som Lena Sellgren.

Utöver sin forskarutbildning i nationalekonomi har hon en av Sveriges längsta meritlistor inom ekonomisk omvärldsbevakning. Idag är hon bland annat chefekonom och analyschef på Business Sweden, Sveriges handels- och investeringsråd, som ägs av staten och näringslivet. De följer kontinuerligt utveckling och trender på den globala marknaden och analyserar effekterna på svenska företag.

Lena har även haft liknande uppdrag för bland annat Nordea Markets, Konjunkturinstitutet, Finansdepartementet, EU och OECD – och är krönikör i den tyska affärstidningen Handelsblatt. Dessutom deltar hon regelbundet i den offentliga debatten och media.

Nicholas  Fernholm

Nicholas Fernholm

Kraften i att välkomna framtiden.

Vi står inför den mest föränderliga tiden i mänsklighetens historia. Automation och digitalisering utmanar sättet vi arbetar på och hur våra organisationer fungerar. Det finns traditioner och ramverk som kräver ständig förändring för att anpassa sig till den utveckling som pågår i raketfart.

Med utgångspunkt från en bakgrund som tidigare logistikchef på Älvsjö epidemiska sjukhus och tidigare robotchef på Nya Karolinska sjukhuset, arbetar Nicholas för att hjälpa företag att hantera digitalisering.

I en motiverande föreläsning, lyfter han styrkan i att välkomna framtiden med öppna armar. Med humor och fakta pratar han om ledarskap, digitalisering och hur vi bemöter morgondagen på bästa sätt. Nicholas är nominerad till årets talare 2022 och vinnare av Talare Talang 2018.

Shahrzad Kiavash

Shahrzad Kiavash

Jag hade två val - och jag valde att leva.

En dag i mars 2012 drabbas Shahrzad av en septisk chock. Hon är 28 år och lever ett hälsosamt liv med mycket träning och umgänge med vänner. Mitt i karriärens uppsving. Förgiftningen som är nära att ta hennes liv, lämnar ett förödande arv. Hennes ben amputeras, men hon överlever mirakulöst nog den dödliga sjukdomen. Med denna nya, bistra verklighet hade hon kunnat välja att ge upp. Istället valde hon att samla sina superkrafter och upparbeta en drivkraft så stark att hon inte bara lyckades kämpa sig tillbaka till livet, utan även vidare.

Shahrzad berättar om sin tuffa väg tillbaka. Hur hon med hjälp av träning och nästintill ouppnåeliga mål, tillät sitt eget ljus tränga igenom ett becksvart mörker. Hur en befängd tanke om att tävla i triathlon blev starten på en historia om att komma tillbaka till livet när allting blev svart. Var finner man motivation när man behöver den som mest?

Ellinor Persson

Ellinor Persson

Årets moderator.

Moderator, debattledare, konferencier, programledare, reporter och redaktör. Ellinor är en av Sveriges mest rutinerade programledare med över 1 000 direktsändningar bakom sig på SVT, TV3, TV4+, Kanal5 och P3. Hon har även jobbat som TV-journalist på flertalet stora produktionsbolag i Sverige. Sedan 2004 har arbetet mer och mer ägnats till hennes stora passion – som moderator och debattledare. Ellinor älskar allt från publikkontakten till insikterna och allmänbildningen som yrket för med sig.

Om arrangören.

Ansvariga för Näringslivsdagen är Näringsliv i Borås Stad. Vi arbetar målmedvetet med att utveckla, stödja och hjälpa stadens näringsliv. Borås ska vara känt som Sveriges bästa region att bedriva företag i. Du som företagare är alltid välkommen att ta kontakt med oss när du behöver hjälp.

Vid frågor kontakta:

Projektledare

Caroline Carlsson

0768-88 71 23

caroline.carlsson@boras.se