Årets inspiratörer.

På Näringslivsdagens scen ger några av Sveriges mest eftertraktade talare dig en rejäl idéboost. Här kan du läsa mer om föreläsarna och vad de kommer att prata om.

Clara Henry

Clara Henry

Youtube-vloggare

Clara började vlogga när hon var tolv år gammal och är idag en av Nordens största kvinnliga Youtube-vloggare. 2014 ledde hon webb-sändningarna av Melodifestivalen, och i år var hon en av programledarna för Melodifestivalen 2017!

Clara debuterade som författare när hon släppte boken ”Ja jag har mens, hurså?” som handlar om mens, feminism och henne själv. Efter boksläppet har hon turnerat med föreläsningen ”Youtube på blodigt allvar”. År 2016 släpptes även boken på den internationella marknaden, vilket bland annat innefattade Sydkorea, Danmark och Tyskland.

Hon har vunnit flera priser för sin YouTube-kanal, och tack vare sin unika stil och originella humor inspirerar hon sina hundratusentals följare på Youtube, Instagram och Twitter.

Så vad kan företag lära av de tonåringa influencers som varje vecka påverkar Sveriges ungdomar? Och hur kan de nyttja sociala medier för att bygga sitt eget varumärke? Clara Henry har svaret.

 

 

 

Fredrik Torberger

Fredrik Torberger

Consultant & Future Strategist
Kairos Future

Borås framtida arbetsliv, näringsliv och kompetensförsörjning.
Fredrik pratar om vilka trender som driver fram arbetslivets förändring och vad det får för konsekvenser i Borås. Vad krävs för att locka den framtida kompetens som så många kommuner och städer inklusive Borås törstar efter?

Linda Hammarstrand

Linda Hammarstrand

Director of Passion
Clarion Hotels

Hon liknar företaget vid en stor stafett där varje medarbetare har huvudrollen på sin sträcka. Det som gör företag ledande idag är vårt sätt att samarbeta och kunskapen om det vi gör. Vi måste arbeta tillsammans och inte bara samtidigt, där samarbetet är kännbart är det en glädje att vara kund. Verksamhetens framgång vilar helt i händerna på våra medarbetare – det är våra vanor och beteenden som syns på den sista raden!

Linda Hammarstrand har 20-års erfarenhet av kommunikation, HR och utbildning inom Stena Sfären. Hennes senaste uppdrag var att levandegöra Stena’s affärsfilosofi och värdegrund för 22 000 medarbetare världen över.

Idag arbetar Linda för Clarion Hotels som Director of Passion med ansvar för employer branding och företagskulturen inom Clarion.

Göran Adlén

Göran Adlén

Trendspanare

I femton år har Göran varit en av landets absolut mest efterfrågade och bokade föreläsare. Han har vunnit flera stora talarpriser och fick 2014 Narrenpriset som delas ut av Svenska Eventakademin. Sedan 2002 ger han ut en årlig trendrapport och den senaste, som även kom ut i bokform, heter ”Liten, snabb och fylld med kärlek”. Göran har gett ut sammanlagt åtta böcker, den första blev utsedd till Årets Ledarskapsbok 2005.

Förutom att föreläsa arbetar Göran med förändringsprojekt för företag och organisationer och blir ofta kallad en energibomb, eller som en kund skrev efter avslutat arbete: ”Du är som James Bonds Martini, du nöjer dig inte med att stillsamt röra om utan du skakar om dina deltagare. Härligt med rejäl burnout i hjärnan”.

Robert Karjel

Robert Karjel

Stridspilot och författare

Ledarskap under press
Robert Karjel har lett en helikopterdivision i Adenviken för att bekämpa pirater och byggt upp en division räddningshelikoptrar i Afghanistan, på uppdrag av FN och EU. Robert blev utsedd till Årets Talare 2016, av Talarforums kunder.

Karjel inspirerar kring hur man föder framgångsrika organisationer genom att skapa drivkraft hos individen. Hur man går från den enskildes rädsla att misslyckas i en organisation med splittrad eller oklar målbild, till en gemensam känsla av både vilja och förmåga att uppnå något stort. Karjel ger insikter i betydelsen av att individen både är villig att ta ansvar, men också ges möjlighet att också ta det. Han visar också med oerhört konkreta exempel på hur lagsamverkan åstadkoms, och hur beslutsprocesser under press kan förstås och underlättas.

Nils Simonsson

Nils Simonsson


Framtiden tycks till stor del formas av våra tankar
Nils Simonsson är hjärnkirurgen som efter 35 år som läkare lade skalpellen åt sidan och sadlade om till föreläsare. Det visade sig vara ett lyckat drag och idag är Nils en av våra mest efterfrågade föreläsare. Nils ger en underhållande föreställning där han blandar sina kunskaper och erfarenheter med mängder av bilder och tydliga exempel direkt ur livet.

Nils kommer ta med er på en resa om de senaste rönen inom modern hjärnforskning. Det har gjorts enorma upptäckter det senaste årtiondet. Den gamla synen på hjärnan som statisk och hierarkisk gäller inte längre. Man har kommit fram till att hjärnan är formbar. Det ger den nästan svindlande insikter om att: allt du gör påverkas av din hjärnas uppbyggnad MEN allt du gör påverkar även hur din hjärna formas och fungerar. Ämnet är högaktuellt och tangerar all modern personlig utveckling.

Sarit Monastyrski

Sarit Monastyrski

Moderator

Sarit Monastyrski är en välkänd profil i Borås och i 25 år har hennes röst hörts i radion. I dag är hon programledare för Sveriges Radios största aktualitetsprogram, P4 Extra och leder också morgonprogrammet i P4 Sjuhärad.

Sedan 2014 driver Sarit ett eget bolag och tar uppdrag som konferencier, moderator och gör inläsningar av bland annat ljudböcker.

Under Näringslivsdagen kommer Sarit i egenskap av moderator guida oss genom dagen och se till att du är på rätt plats, vid rätt tidpunkt.

Om arrangören.

Ansvariga för Näringslivsdagen 2017 är Näringslivsenheten, Borås stad. Vi arbetar målmedvetet med att utveckla, stödja och hjälpa stadens näringsliv. Borås ska vara känt som Sveriges bästa region att bedriva företag i. Du som företagare är alltid välkommen att ta kontakt med oss när du behöver hjälp.

Vid frågor kontakta:

Projektledare
Mia Claesson
0768-88 71 23
mia.claesson@boras.se