Årets inspiratörer.

Alla stora innovatörer har något gemensamt. De har modet att göra det som ingen tidigare gjort. Därför handlar Näringslivsdagen 2019 om just mod. Årets talare kommer att ge dig inspirationen att våga mer.

Elaine Eksvärd

Elaine Eksvärd

Moderator

Redan som liten flicka drömde Elaine om att arbeta med ord, och idag hjälper hon människor att förstå varandra bättre genom tydligare kommunikation. Det gör henne som klippt och skuren för att guida oss genom årets Näringslivsdag. I rollen som moderator beskriver Elaine sig som nyfiken. Hennes ambition är att prata mindre och lyssna mer, samtidigt som hon vill hitta den röda tråden i samtalet. Oavsett tema är alltid målsättningen att inspirera, skratta och lära tillsammans.

Andreas Ekström

Andreas Ekström

Journalist och författare

Sju sätt att äga världen.
Andreas Ekström är kulturjournalist på Sydsvenskan och utsedd till Årets talare 2018 i kategorin Man. Hans föreläsningar har fått internationell uppmärksamhet och handlar om hur makt, pengar och kunskap har snedfördelats i den digitala revolutionen – men också vilka enorma möjligheter som därför har skapats: nya affärer, nya sociala samspel och det internet vi verkligen vill ha. ”Sju sätt att äga världen” är en omvälvande samtidsanalys och en uppmaning till digital demokratisering.

Andreas Ekström har gjort många hundra föreläsningar, författarbesök och seminarier kring den digitala revolutionen och är mycket uppskattad för sitt sätt att med pedagogisk tydlighet och utmanande frågor få publiken att omvärdera sitt nätbeteende. Andreas Ekström har arbetat i ett tjugotal länder och nått en internationell publik genom TED.com, där en av hans föreläsningar visats över en miljon gånger.

Annelie Pompe

Annelie Pompe

Äventyrare

126 meter på ett andetag.
Annelie Pompe har slagit världsrekord i fridykning (126 meter). Hon har bestigit Mount Everest. Hon har vunnit SM-guld i Fitness. Därtill är hon utbildad yogainstruktör, PT, spinninginstruktör och fotograf. Sällan har titeln mångsysslare varit mer passande. Annelie Pompe är specialist på målfokusering, rädslor, riskhantering, ledarskap och konsten att vara närvarande. Hon drivs av passion och inspiration, och menar att man kan nå hur långt och högt som helst – om man undviker att begränsa sig.

I Annelies föreläsningar blandas inspirerande tal, videoklipp och bilder på ett levande och fängslande sätt. Det handlar om att se förändringar i livet och affärsvärlden som utmaningar. Och att inställningen till det som händer omkring oss är det enda vi verkligen kan påverka.

Annika  R Malmberg

Annika R Malmberg

VD Hamilton Group, författare

Starkare samarbeten genom mod och självinsikt.
Annika R Malmberg är en av Sveriges främsta talare. Med 13 år bakom sig som coach för ledare och säljare på ISL, och med en bakgrund inom teater kan hon verkligen fånga sin publik. Annika har fått flertalet utmärkelser och är en av få svenska talare som lyckats nå nivån Platinum på speakerrating.com.

Annikas föreläsning har temat ”Starkare samarbeten genom mod och självinsikt”. Människors olikheter står ofta i centrum när hon talar. Hennes budskap är att vi är olika, har rätt att vara olika och att vi ser världen på olika sätt. Få kan beskriva våra skillnader och vägen till bättre samarbete på ett lika underhållande och respektfullt sätt som Annika.

Elaine Eksvärd

Elaine Eksvärd

Retoriker, författare

Vi måste prata.
Elaine Eksvärd är ett bekant ansikte för de allra flesta, inte minst på grund av hennes medverkan som retorikexpert i TV4:s Nyhetsmorgon. Hon är med på listan över Näringslivets 150 superkommunikatörer och blev utsedd till Årets kvinnliga talare 2016.

I sin föreläsning kommer hon att utgå från våra största rädslor. Att avsluta en relation, oavsett om den är privat eller professionell, är en sådan. Fler exempel är att ge feedback, kallprata eller att blotta sina behov. Elaine ger dig de retoriska verktygen för att hantera kommunikationsutmaningar i vardagen med lika stort mod som självförtroende.

Pär Johansson

Pär Johansson

Ledare Glada Hudik-teatern

I huvudet på en normalstörd.
1996 startade Pär Johansson Glada Hudik, en teatergrupp där utvecklingsstörda och normalstörda skådespelare agerar sida vid sida. Arbetet har resulterat i en mängd mentala omställningar – hos omgivningen, hos de medverkande och inte minst hos Pär själv. Förutom utsålda Sverige-turnéer innehåller Glada Hudik-teaterns resa även filmen ”Hur många lingon finns det i världen?” och reklamfilmskaraktären ICA-Jerry.

Pärs föreläsning kommer att innehålla en hel del Glada Hudik, mycket skratt och säkert en och annan tår. Men framförallt får vi ett kvitto på vad som händer när vi tänjer gränser, trotsar fördomar och tror på människan.

Boris Lennerhov

Boris Lennerhov

VD Gekås

Modet att ta en affär till Skandinaviens största destination
Boris är chef för Skandinaviens största varuhus och känd från dokusåpan Ullared, där han framställs som lätt förvirrad. Men vad som inte framgår i programmet är hur Gekås under Boris ledarskap ökat omsättningen med nära 300 procent. Eller att han har en meritlista som inkluderar fler VD-poster på stora företag, styrelsearbeten och en utbildning från Harvard Business School i Boston.

Under Boris föredrag får vi lära oss hemligheterna bakom en ledarstil som balanserar sunt förnuft och humor. Boris är supersocial, har ett stort hjärta och tar sig tiden att vara nära de anställa för att inspirera hela verksamheten till att sätta sitt fokus på kunderna. Han jämför gärna Gekås med Liseberg – det ska vara en upplevelse att handla.

Om arrangören.

Ansvariga för Näringslivsdagen 2019 är Näringslivsenheten, Borås stad. Vi arbetar målmedvetet med att utveckla, stödja och hjälpa stadens näringsliv. Borås ska vara känt som Sveriges bästa region att bedriva företag i. Du som företagare är alltid välkommen att ta kontakt med oss när du behöver hjälp.

Vid frågor kontakta:

Projektledare
Caroline Carlsson
0768-88 71 23
caroline.carlsson@boras.se